uw mandje

Het sociale belang van duurzame koffie

17 Mei 2021

Duurzame koffie is goed voor het milieu én de mens. Door te kiezen voor een zuinig productieproces, upcycling waar het kan en recycling waar het moet, belasten we het milieu zo weinig mogelijk. Onze koffie komt ook de mens ten goede, met name de koffieboer die zorgt voor de heerlijke bonen waarmee onze koffie geproduceerd wordt.

 

Fairtrade koffie

Eerder vertelden we je al over het belang van lekkere koffie op de werkvloer. Maar vaak wordt de mens achter de koffie vergeten, die onzichtbare koffieboer. Zij zien vaak weinig terug van de marges die op koffie genomen worden. Bij Oké Koffie gaan we met respect voor de koffie én de koffieboeren te werk. Binnen ons gamma vind je Fairtrade koffie terug. Koffie gebrand met liefde voor de natuur en voor de werkomstandigheden van de lokale koffieboer.

 

Duurzame koffie

Wat doen we nog om onze koffie zo duurzaam mogelijk te maken?

 

Zuinige koffieproductie

Tijdens ons productieproces mikken we op duurzaam én zuinig. Zonnepanelen en een verminderd water- en stoomgebruik dragen daar absoluut toe bij. Ons volledige bedrijfsgebouw wordt verlicht met LED.

 

CO2-vriendelijk transport

Ons CO2-vriendelijk transport bewijst onze voorliefde voor duurzaam ondernemen. Jouw koffie is afkomstig uit de buurt, want we produceren én leveren in Europa. De afstand tussen onze branderij en jouw koffiebreak is kort, alsook de afstand die we moeten overbruggen om jou van dienst te zijn.

 

Upcycling van koffie

We geloven enorm in upcycling. De koffievliezen van de boon die achterblijven na het brandproces worden gebruikt voor tal van toepassingen zoals pellets voor kachels, als brandstof voor de biomassacentrale en isolatie voor dakpannen.

 

Koffie-recyclage

Oké Koffie is constant bewust bezig met en op zoek naar nieuwe methodes om elke dag beter te kunnen recycleren. Alle flowpack verpakkingen bestaan uit tweelaagse folie en zijn volledig recycleerbaar. Gebruikte verpakkingen halen we op om jouw afvalberg te verminderen.

 

Duurzame koffie bestellen?

Hou je van lekkere én duurzame koffie? Dan is Oké Koffie de aangewezen warme drank voor jou! Bestel nu je duurzame koffie, wedden dat je niet meer zonder kan?!

Deel dit bericht: