uw mandje

Leaf

Het duurzaamheidsbeleid

van Oké Koffie

Ons duurzaamheidsbeleid vormt de kern van alles wat we doen,

van het begin van de koffieketen tot aan het kopje koffie. 

Hero logos
Logo's Hero

De herkomst van onze koffie

75% van onze groene bonen kopen we in bulk aan, en worden ons CO2-vriendelijk toegeleverd. Big bags van elk 1.000 kg resulteren in minder verpakking en minder transport.

Fairtrade koffie

Het Fairtrade gamma van Oké Koffie voldoet aan de Belgische en internationale Fairtrade standaarden. We dragen met trots de principes van eerlijke handel: een gegarandeerde minimumprijs, ecologische landbouwmethodes en sociale arbeidsvoorwaarden. 

Zuinig productiesysteem

Van energie-efficiënte slow roasting technologie tot geavanceerde verpakkingsapparatuur met een kleinere ecologische voetafdruk, streven we er in ons nieuwe machinepark naar om koffie te produceren met een minimale impact op het milieu. Bovendien investeerden we in zonnepanelen, efficiënte ledverlichting en zuinige verwarmings- en koelsystemen.

CO2-vriendelijk transport

Ons CO2-vriendelijke transportnetwerk, met hybride wagens en binnenkort een elektrische bestelwagen, waarborgt een korte afstand tussen onze branderij en de klant. Lokale productie en efficiënte planning minimaliseren onze logistieke voetafdruk.

ISO 22000

Oké Koffie heeft de ISO 22000-standaard behaald, wat betekent dat wij beantwoorden aan de internationaal erkende voedselveiligheidsnormen. We doen dus niet zomaar wat in de koffie-industrie, neen, we leggen onszelf strenge eisen op, kennen de context waarin we werken, beheersen alle mogelijke risico’s en hebben een strikt plan van aanpak bij mogelijke problemen die de voedselveiligheid kunnen bedreigen.


Check logo

2022

Energiezuinig 
transport

Check logo

2023

Energiezuinige

productiesite

Setting Icon

2024

Behalen certificaten

duurzaam ondernemen

Setting Icon

2025

Verpakking van

recycleerbaar

materiaal

75%

75% van de groene
bonen in bulk

20%

20% minder plastic
in onze verpakking

ISO

ISO 22000 gecertificeerde productie

40

40 g minder
CO2-uitstoot

10

woon-werkverkeer
binnen 10 km

100%

100% toewijding

Charter Duurzaam Ondernemen

Bij Oké Koffie streven we naar een groene toekomst en voldoen we aan strenge duurzaamheidseisen, ondersteund door Voka’s charter Duurzaam Ondernemen. Door deze inspanningen implementeren we de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Voka Logo

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De meeste van onze medewerkers wonen binnen een straal van 10 kilometer, wat zorgt voor energiezuinige verplaatsingen en een betere work-life balance. Via VDAB en samenwerkingen met initiatieven zoals Dagmoed bieden we groeikansen en tonen we maatschappelijke betrokkenheid.