uw mandje

Het belang van lekkere koffie op het werk of thuiswerk

9 Maart 2021

Thuiswerk heeft één groot voordeel: velen onder ons herontdekten écht lekkere koffie. Er zijn nog al te veel werkplekken die niet stilstaan bij de kwaliteit van de koffie. Koffie wordt vaak gedronken uit noodzaak, als cafeïne boost of om even je benen te kunnen strekken. Maar of die koffie ook met smaak wordt gedronken, is vaak twijfelachtig. 

 

Een ontspannende koffiepauze

 

Met een van je collega’s? Veel mensen beweren dat ze hun collega’s veel beter leren kennen in een coffee break dan in een interne meeting. Koffie schept dus duidelijk een betere band tussen collega’s.

Maar ook in meetings blijkt koffie een onmisbaar gegeven. Vind je het ook zo vreemd dat je je klanten geen koffie kan aanbieden aan het begin van een Teams meeting? Koffie zorgt voor een ideale opener. Dat moeten we bij telewerken helaas missen. 

 

Lekkere koffie belangrijker dan ergonomie

 

Maar net dat thuiswerken heeft ons doen beseffen hoe groot het belang van lekkere koffie op het werk eigenlijk is. Onderzoek wijst uit dat 88% van de werknemers die op het werk lekkere koffie drinken, vinden dat hun werkgever inzit met hun welzijn. 87% vindt zelfs dat lekkere koffie belangrijker is dan ergonomisch kantoormateriaal. 

 

Stimulans voor creativiteit en productiviteit

 

Koffie zorgt niet enkel voor een leuke babbel, deze godendrank zorgt er ook voor dat creativiteit kan botvieren. Tijdens een koffiebreak ben je even weg van je bureau, waardoor je brein op een andere manier begint te werken. Je kijkt rond en komt misschien iemand tegen die je een goede ingeving bezorgt. En hop, hallo creatief idee! Ook hier liggen de creativiteit, productiviteit en efficiëntie beduidend hoger wanneer je lekkere koffie kan drinken. 

 

De voordelen van lekkere koffie op het werk nog even op een rij?

  • Betere sociale contacten

  • Gemotiveerde en productieve medewerkers

  • Verhoogde creativiteit 

Lekkere koffie op het werk moet eigenlijk beschouwd worden als een basisbehoefte. Werknemers zetten het in hun top drie van perfecte werkomstandigheden.

 

Tijd voor lekkere koffie

 

Huiselijke gezelligheid en heerlijke koffie verlichten het thuiswerk. Dat gevoel willen thuiswerkers maar al te graag behouden eens ze terug op kantoor werken. Dus werkgever, hoog tijd om over te schakelen naar écht lekkere koffie!

 

Laten we een afspraak plannen om lekkere koffie te ontdekken? 

Deel dit bericht: