uw mandje

Waarom koffiebonen je beste vriend zouden moeten zijn

10 Maart 2022

Een koffie ’s ochtends is essentieel om je dag goed te starten. Een stelling die velen van ons achter staan. Ben jij een fervente koffiebonen-fan? Of heb je die nog nooit geprobeerd? Laat ons je 5 redenen geven waarom koffiebonen vanaf nu je beste vriend zouden moeten zijn.

 

1. Koffiebonen ruiken altijd héérlijk

Laten we eerlijk zijn: het eerste wat je doet als je de verpakking opent, is de geur eens goed opsnuiven. Het geluid van die boontjes die in je machine vallen, vinden wij zelf ook altijd zeer leuk. Laat je koffiemachine de bonen malen en een kopje koffie met een immens volle smaak tevoorschijn toveren. Ook dan raden we je aan om eens goed te ruiken, wat een heerlijke koffiegeur die door je huis verspreidt.

 

2. Koffiebonen peppen je op

Heb je een drukke dag? Dan zijn koffiebonen absoluut het beste begin van je dag! Niet enkel de smaak maakt je happy, het tikkeltje cafeïne maakt je direct wakker.
 

3. Vergeet bittere smaak

Hou je niet van die bittere smaak van sommige soorten koffie? Goed nieuws! Want als je je koffiebonen maalt net voor je je koffie zet, dan vermijd je dat je kopje koffie bitter gaat smaken. De lekkerste koffie is namelijk gemaakt van koffiebonen die vlak voor bereiding gemalen worden. Die koffie wordt ook zoeter en zachter naarmate hij afkoelt.
 

4. Kies zelf je smaak

Met koffiebonen ga je niet enkel voor een sterkere smaak dan met gemalen koffie, maar je kiest overigens ook joúw smaak! Je hebt meer controle over je koffie, want je kiest zelf je lievelingsboon én je bepaalt hoe fijn je die gemalen wilt. Ga voor espresso, dessert, gourmet, of decafiné voor een koffie in de late uurtjes.

 

5. Minder afval

Cups zijn gemakkelijk, maar ze zorgen wel voor veel afval. Met koffiebonen uit één verpakking heb je minder waste. En de verpakking die je wel nog hebt, is recycleerbaar, want daar staan we absoluut op bij Oké Koffie.

 

Helemaal klaar om van koffiebonen je nieuwe beste vriend te maken? Sla je voorraad nu in op onze shop!

Deel dit bericht: