uw mandje

Maak je kopje koffie nóg lekkerder

21 Oktober 2021

Wat is koffie voor jou? Een manier om de dag vol energie te starten, een momentje van rust, het begin van een goed gesprek of een troostende hand? Of gewoon all of the above? Het maakt niet uit, Oké Koffie heeft een koffie voor elk moment. Maar hoe maak je die koffie nu het beste klaar?

 

Filterkoffie?

 

  • Verkies je filterkoffie? Gebruik dan ongeveer 55 gram gemalen bonen om 1 liter koffie te zetten.

  • Gebruik witte filters. De bruine kunnen een kartonachtige smaak afgeven.

  • Zorg dat de filter een beetje nat is voor je de koffie zet. Je koffie zal makkelijker doorlopen en een zoet smaakje hebben.

 

Koffiebonen?

 

  • Gebruik altijd verse bonen. Check de branddatum op de verpakking om te weten hoelang je koffiebonen goed blijven. 

  • Maal je bonen zelf, zo bereik je de ultieme smaak. Let erop dat gemalen bonen na een kwartiertje al hun aroma beginnen te verliezen.

  • Vul je koffiemachine met water dat je lust. Smaakt water van de kraan vies voor jou, gebruik dan flessenwater dat je ook doorheen de dag drinkt. Hoe minder kalk in het water, hoe zoeter de koffie.

 

Welk kopje?

 

To go bekers, keramiek en glazen kopjes zijn de rage, maar niets zorgt ervoor dat koffie lekkerder smaakt dan een porseleinen tas. Glas kan uiteraard ook, maar de zoetheid van de koffie zal dan meer naar voren komen. 

 

Filterkoffie, bonen, cups of pads … Wanneer en waarom jij ook je Oké Koffie drinkt, op onze shop kan je kopen wat je wilt. 

Deel dit bericht: