uw mandje

Koffiecultuur op de werkvloer verhoogt productiviteit

18 Maart 2022

Tegenwoordig zijn we allemaal zo druk bezig, dat een echte koffiepauze met collega’s er niet meer in zit. Toch blijkt uit onderzoek dat een gezamenlijke koffiepauze de productiviteit van je medewerkers verhoogt. Al overwogen om een ‘koffiecultuur’ te introduceren op de werkvloer?

 

De ‘koffiecultuur’ is een innovatieve manier om de vroegere koffiepauze nieuw leven in te blazen. Daarvoor voorzie je een aparte ruimte, weg van de bureaus, een koffielounge als het ware. Tijdverspilling horen we je denken? Niet als je weet dat de beste ideeën helemaal niet achter je bureau ontstaan. De meest creatieve ingevingen komen naar boven op momenten waar je niet volledig op je werk gefocust bent.

 

Verse koffie voor frisse ideeën

Trek je werknemers dus even weg van hun bureau en verlos ze uit hun tunnelvisie. Met een kopje koffie drukken ze de resetbutton van hun hersenen in en gaan ze met een frisse blik terug aan het werk.

 

Brainstorm erop los

Werk je in een sector waar brainstormen of overleggen vaak aan de orde is? Ook daar kan de koffielounge voor dienen. Een aparte ruimte waar je alle losse ideeën kan afvuren en mekaars mening vragen. Ver weg van alle technologie zoals computers en gsm’s ontstaan misschien wel de beste concepten!

 

Betere prestaties

Al sinds het ontstaan van koffie wordt het drankje gebruikt om beter te presteren. Dankzij cafeïne worden we alerter en energieker. Die tripjes naar de koffiemachine komen de concentratie van je werknemers uiteindelijk alleen maar ten goede. Bovendien kunnen die koffiepauzes ook dienen als kleine beloning tussen het harde werk door.

 

Welke koffie serveer je?

Wil je een nog authentiekere koffiebeleving creëren op de werkvloer? Organiseer een koffietasting en laat je medewerkers mee beslissen welke koffie ze het lekkerste vinden. Met Oké Koffie organiseren we zo’n koffietasting. We komen bij je langs met enkele verschillende smaken van koffiebonen. Jij en je team proeven en geven je voorkeur door.

 

Tot binnenkort?

Boek nu je privé-koffietasting en verhoog de productiviteit van je werknemers.

Deel dit bericht: