uw mandje

Kies jij al voor Fairtrade koffie?

13 Mei 2022

Eerlijk duurt het langst. Zo denken we er bij Oké Koffie over, zeker als het gaat over waar onze koffie vandaan komt. We kiezen bewust voor duurzame koffie en bieden daarom ook gemalen Fairtrade koffie en Fairtradebonen aan in ons gamma.

 

Minder belastend voor het milieu

Het label Fairtrade staat garant voor een productie die minder belastend is voor het milieu. Er wordt geopteerd om minder water te verbruiken bij het produceren van koffiebonen én het gebruik van pesticiden die schadelijk zijn voor het milieu wordt verboden.

 

Correcte prijs voor koffieboer

Bij koffie met een Fairtrade label, mag je er zeker van zijn dat de koffieboeren een correcte prijs ontvangen hebben. Daarbovenop krijgen ze extra premies om technologische verbeteringen voor landbouw en onderwijs door te voeren. Ze gebruiken die premies ook als investering voor herbebossing.

 

Oké Koffie is ook duurzaam

De keuze voor Fairtrade koffie in ons gamma past bij onze eigen filosofie: we werken met een zuinig productiesysteem en CO2-vriendelijk transport. Bovendien doen we ook aan upcycling van koffie en koffie-recyclage.

 

Wil jij weten hoe lekker duurzame koffie is?

Bestel dan nu onze Fairtrade koffie.

Deel dit bericht: